top of page
Keresés

A legkevésbé ronda edényszárítók

A konyha tervezésekor minden ügyfelemet megkérdezem, hogy szeretne-e csöpögtetőt a mosogatóhoz, és azt vettem észre, hogy nagyon végletesek a válaszok. Vagy egyértelműen szeretne valaki, vagy semmiképpen sem. De még azoknál is, akik semmiképp nem akartak csepegtetőt, egy ponton felmerül a kérdés, hogy vajon elég lesz-e a mosogatógép, vagy azért néha akad egy-két dolog, amit kézzel mosogatna el, és természetesen ebből következik, hogy szükség lesz valamilyen csepegtetőre.


Személy szerint én hardcore mosogatógép használó vagyok, gyűlölök mosogatni, és nem is szoktam. Talán csak a tejhabosítót mosom el kézzel, mert azt nem lehet betenni a gépbe - és mivel hardcore kávéfogyasztó is vagyok, és mindig tejhabbal iszom, ezért ezt persze naponta többször is megteszem. Nekünk van egy kicsi csepegtetőnk, ilyenkor ezt a szegény tejhabosítót megtűröm ott, és eddig nem éreztem szükségét annak, hogy valami nagyobb edényszárítót beszerezzek.


Van az a szitu vagy életvitel, amikor szükség van valami edényszárítós megoldásra, és persze az sem baj, ha nem tök ronda. Szóval erre kerestem pár megoldást.1. HAY

Két részből álló edényszárító. Szerintem nagyon praktikus, hogy a sötétszürke tányértartót leveheted, ha például csak poharakat akarsz szárítani. Tetszik az is, hogy nem unalmas króm vagy alumínium színű. Az alátétet és a tányértartót külön kell megvenni.


2. IKEA

Nagyon hasonló a HAY-hez, nyilván sokkal olcsóbb, kicsit unalmasabb is. Nem tudom, a vízkőre hogyan reagál, de ha tényleg csak néha-néha van rá szükség, talán ez sem tragikus.


3. Blanco

Ha én terveztem a konyhádat, akkor jó eséllyel Blanco mosogatód van, és akkor talán ez az edényszárító is szóba jöhet. Beteheted a mosogatóba, vagy meg is áll valahogy az oldalán. Arra tökéletes, hogy ne legyen szem előtt semmi.4. Eva Solo

Ez az Eva Solo edényszárító viszont az se nagy baj, ha látszik. Nem tudom, mennyire praktikus a tányéroknak, de a képen végülis úgy tűnik, működik. Biztos nem ezen fogod szárítani a vasárnapi ebéd után a terítéket, de pár dolognak tökéletes, és még a kinézete is elviselhető.


5. Happy Sinks

Ha nagyon praktikus mosogatással kapcsolatos cuccokat keresel, akkor a Happy Sinks a te márkád. Amúgy már a neve is milyen vicces! Ez egy összecsukható edényszárító, amit a mosogatóra tudsz rátenni, és ha nem kell, elteszed. Érdemes megnézni a mágneses mosogatóra tehető kis tartóikat is.


6. Oyoy

Nem biztos, hogy ez a legpraktikusabb, de nekem ez a legszebb. Szép rózsaszín tálca, és hozzá réz vagy ezüst színű tányértartó. Szintén külön-külön kapható és használható. Minden konyhába ilyet!

7. IKEA

Kompakt IKEA megoldás. Ami tetszik benne, hogy a rács rátehető a mosogatóra, így megduplázhatod a felületet, ha szükséges.8. YAMAZAKI

Egyszerű, de mindent tud, és elég jól is néz ki. Cserébe iszonyú drága. De lehet, hogy ez a márka az edényszárítók Ferrarija. Nagyon sok verziója van, érdemes megnézegetni.


9. HAY

Sajnos van egy erőteljes vonzalmam a HAY cuccok iránt. Látom én is, hogy ez az edényszárító nem váltja meg a világot, de annyira tetszik a rács, hogy biztos helye lett a listán.10. YAMAZAKI

Ezt akkor ajánlom, ha tényleg csak két bögrét szárítanál, arra viszont tökéletes. Nagyon praktikus, hogy rögtön le is folyik a víz róla. Pláne szuper, hogy van belőle fehér is.
A képek forrása:

finnishdesignshop.com, ikea.com, blancoshop.hu, nordicnest.com, happy-sinks.com, oyoylivingdesign.com, bonami.hu

bottom of page