top of page
Keresés

Tavaszi kedvenceim 2. - az igazi tavaszi színek

Jön is a második adag. Aki szereti a színes dolgokat és tavasszal pont erre vágyik, az idén megtalálja a számítását gyakorlatilag mindenhol.
1. Svartklint ágynemű, Ikea, 8 990 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/svartklint-paplanhuzat-2-parnahuzat-vilagos-rozsaszin-soetet-rozsaszin-90541008/


Hosszú ideje nem láttam már az Ikeánál olyan ágyneműt, ami igazán tetszett volna - mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy én leginkább a sima fehér szetteket szeretem. (Csak a sima fehér szettek nem szeretik a reggeli vendégünk okozta kakaófoltokat…) Nem tudom, hogy most is mi ütött belém, de ez a nagy virágmintás huzat nagyon megtetszett! Élőben még nem láttam, de képen nekem nagyon tavaszi!


2. Takaró, Arket, € 199, https://www.arket.com/en_eur/homeware/living-room/product.stackelbergs-stockholm-mohair-blanket-pink.1114036001.html


Ezt a takarót a Stackelbergs nevű svéd vállalat készítette kifejezetten az Arket számára, egyedi dizájnnal. Termékeik főleg textilek, amik Dél-Afrikában készülnek, boldog kecskék szőréből. A takarók különlegessége, hogy rojtok díszítik, amiket 10 szálból sodornak, ráadásul sok esetben kézzel.


3. Räffelbjörk váza, Ikea, 9 490 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/raeffelbjoerk-vaza-feh-00537652


Ez nem egy tipikus Ikea termék szerintem. Én legalábbis az irizáló vázát nem láttam jönni az Ikea kínálatába. Még nem tudom, hova tenném, de van bennem egy késztetés, hogy valahova betervezzem.


4. Kosár, HAY, € 7, https://www.finnishdesignshop.com/en-hu/product/colour-crate-mix-s-recycled-plastic-dusty-rose


A HAY kosarai sem voltak még sosem ilyen színesek, mint idén tavasszal.


5. Kőkerámia bögre szett, Arket, € 22, https://www.arket.com/en_eur/homeware/kitchen/product.stoneware-cups-set-of-2-green.1141054004.html


Ehhez hasonló bögre nagyjából mindig van az Arket otthoni termékei között. A tavaszi kollekcióba bekerült ez az igazi élénk zöld foltos is. Ha tavaszi őrületet akarsz, több színből is veszel.
6. Gyertyatartó, Anthropologie, € 25, https://www.anthropologie.com/en-gb/shop/loop-taper-candle-holder?color=030&recommendation=pdp-rightRail-sfrectray-pdprectraysimilarconsentedsitetest&type=REGULAR&size=One%20Size&quantity=1

Karácsonykor, ahogy gondolom kb. mindenki, mi is gyertyát gyújtunk a vacsorához. Inez viszont nem teljesen értette, hogy miért nem gyújtjuk meg bármikor máskor is, úgyhogy nálunk karácsony óta van három pici gyertyatartó az asztalon. De az az igazság, hogy nem könnyű viszont olyan gyertyatartót találni, ami pont jó mindennapos használatra - nem túl nagy, de nem csak mécsestartó, nem túl díszes, nem folyik le a viasz… ezért már elhatároztam, hogy mindenképp gyűjtök egy listát azokból, amik jók lehetnek a hétköznapokra is. Addig is itt egy gyertyatartó, ami a legtöbb szempontnak nagyjából megfelel.
7. Brummig csiga, Ikea, 6 990 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/brummig-parna-csiga-alaku-toebbszinu-10532499/


Van nálunk egy szabály: ha az Ikeába megyünk, Inez minden alkalommal választhat EGY dolgot. Csak egyet, mert ha rajta múlna, minden plüsst hazavinne. Ha ma elmennék Inezzel az Ikeába, tutira ezt a csigát választaná. Ezért választottam én is.
8. Månhult szék, Ikea, 22 990 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/manhult-szek-fekete-hakebo-sarga-barna-00547062/


Ez az szék azt ígéri, hogy olyan kényelmes, mint egy kanapé. Na erre nem tennék nagy összeget azért, viszont azért tettem fel a listára, mert nagyon bírom a színét, és meglepően nagyon keskeny, csupán 44 cm, így kicsi étkezőkbe is jó megoldás lehet.
9. Takaró, H&M Home, 9 295 Ft, https://www2.hm.com/hu_hu/productpage.1106954007.html


Úgy látszik, vége a fáradt rózsaszín korszaknak, és jönnek a telítettebb, élénkebb, korallos-téglás színek. Őszintén, én már nem bánom.


10. Kaspó, H&m Home, 5 995 Ft, https://www2.hm.com/hu_hu/productpage.1121798002.html


Nekem egy ideje nagyon tetszik a piros+rózsaszín és a narancs+rózsaszín kombó, szóval azonnal megakadt a szemem ezen a kaspón. Szuperszínes otthonokba tudom elképzelni.


11. Gyertyatartó, Anthropologie, € 35, https://www.anthropologie.com/en-gb/shop/glass-taper-candle-holder2?recommendation=rectray-shop-the-look&color=030&type=REGULAR&size=One%20Size&quantity=1


Ebből a gyertyatartóból rögtön vedd meg a három különböző verziót, mert úgy együtt fog igazán jól kinézni. Üvegből van, szóval kisgyerekeseknek nagyon nem ajánlom, legfeljebb valami magas polcra.És jön még három gyűjtemény! A color crush: a kék, a b&w és a flower power is felkerül a héten a blogra.

bottom of page