top of page
Keresés

Tavaszi kedvenceim 4. - fekete-fehér újdonságok

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én imádom a fekete dolgokat, és minden enteriőrbe szívesen választok valami feketét. Ez a fekete-fehér lista inkább praktikus, hasznos elemeket tartalmas, mint hatalmas újdonságokat és aktuális trendeket képviselő tárgyakat, de talán épp ezért hasznos.1. Jättebo elemes kanapé, Ikea, 379 000 Ft (ez a kombináció), https://www.ikea.com/hu/hu/p/jaettebo-2-szemelyes-elemes-kanape-tonerud-szuerke-s69469504/


Egy elemes, azaz bárhogyan kombinálható kanapé az Ikeában, Ikea-áron.


2. Begripa fogantyú, Ikea, 1 490 Ft / 2 db, https://www.ikea.com/hu/hu/p/begripa-fogantyu-feher-felkoer-70540081/


Ha Ikea bútort választunk valahova, azt szoktam javasolni, hogy cseréljük le a fogantyút valami igazán minőségi fogantyúra, így nagyon könnyen egyedibb, nem Ikeás kinézetű bútorunk lehet. Ez a fogantyú viszont szerintem tök vagány, és szuper áron van. Mutatok pár példát, hogyan mutathat.


3. Våghöjd állólámpa, Ikea, 59 990 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/vaghoejd-led-es-allolampa-fenyereje-szabh-fekete-10501271/


Ha egy új építésű projektről vagy egy komplett felújításról van szó, az egyik terv, amit biztosan elkészítek, az az elektromos kiállások terve, ami megadja a konnektorok és lámpakiállások pontos helyét. Ebből már gondolhatjátok, hogy ez a terv már egy kész berendezési tervhez készül, azaz már tudjuk, hogy hogyan rendezzük be a helyiséget - azt nem biztos, hogy tudjuk, milyen konkrét bútordarab kerül oda, de azt igen, hogy milyen alakú, mekkora stb. Így kerülhet pontosan az étkezőasztal fölé a függeszték és így lóg be pont a tükör mellett a lámpa a fürdőben.


Van azonban olyan helyzet, amikor erre nincs lehetőségünk, mert például egy albérletet szeretnénk otthonosabbá tenni, vagy már kiépített mennyezeti hűtés/fűtés miatt nem fúrhatunk akárhova. De olyan is lehet, hogy csak szimplán nem terhelnénk már a teret további mennyezeti lámpákkal, de jó lenne valami alternatív megoldás. Ilyenkor érdemes a lámpákhoz is kicsit kreatívabban nyúlni: én ezekben az esetekben szoktam javasolni különlegesebb, hosszú fali karokat, amik benyúlnak mondjuk például egy étkezőasztal fölé, vagy állólámpákat.


Ha ilyen helyzetben vagytok, gondoljatok erre az Ikeás lámpára, mert jó megoldás lehet.


4. Drakfrukt kaspó, Ikea, 2 290 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/drakfrukt-kaspo-bel-kuelter-toertfeher-00537973/


Nem szeretem a nagyon színes-mintás-valamilyen kaspókat, de utálom a sima fehéret is. Ez nekem egy jó választásnak tűnik, picit valamilyen, de hagyja érvényesülni a benne lévő növényt, és ha kettőt vagy hármat teszel egymás mellé, az is elfér, jól mutat.
5. Uppdatera tárolódoboz, Ikea, 4 490 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/uppdatera-doboz-3-db-szuerke-20544185/


Az egyik kedvenc rendszerezőm volt eddig is a világosszürke változata, befogtam játékok tárolására, de a fiókokban is ezt használjuk. Ez a sötétebb árnyalat még jobban tetszik, szerintem egy kicsit prémiumabb hatást kelt.


6. Lindåsen polc, Ikea, 5 490 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/lindasen-nyitott-polc-antracit-10515800/


Alapvetően nem szeretek ilyen polcokat használni, de ez mégis tetszik, végre el tudunk lépni a szokásos Ikeás képtartó polcoktól.


7. Gyertyatartó, Anthropologie, € 40, https://www.anthropologie.com/en-gb/shop/milo-candle-holder?category=new-home&color=010&type=REGULAR&quantity=1


Szerintem nagyon mutatósak a többágú gyertyatartók, de ezek többnyire vagy nagyon klasszikus stílusúak, vagy ha modernek, akkor nagyon furán néznek ki. Ez egy kis kellemes megoldás.


8. Kivik mini kanapé, Ikea, 149 900 Ft, https://www.ikea.com/hu/hu/p/kivik-mini-2-szemelyes-kanape-tresund-antracit-s89482321/


Ha egy fotel helyett szívesen tennél inkább kanapét valahova, de kis helyed van, megtaláltad a megoldást. Csak 133 cm széles az új mini Kivik. A Kivik mindig a jobb minőségű Ikeás kanapék közé tartozott, a formája miatt meg nagyjából bárhova jó lehet. Beteheted gyerekszobába, dolgozószobába, hálószobába, vagy egy nagyobb előszobába is akár - nekem nagyon tetszik, ha “váratlan” helyeken találunk ülőbútorokat. Ha kérhetnék egy dolgot, az lenne, hogy csinálják meg kinyithatós verzióban is.


bottom of page